[INTRO]Sommige mensen vinden het lastig om een huurwoning helemaal naar hun eigen smaak te maken. Je gaat immers niet het gehele interieur aanpakken voor veel geld. Toch kan je met een paar simpele (en goedkope) tips het interieur aanpassen zodat jij je er thuis voelt. Maar ook bij samenwonen huurwoning kan het huis echt "jullie" plekje worden![/INTRO]

Onze tips zullen je verder helpen bij het inrichten van een huurhuis of huurappartement zonder dat je aan sfeer verliest. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en niet te duur zodat je geen bakken met geld hebt uitgegeven zodra de huurbaas het contract beëindigt.

1. Check altijd eerst de voorwaarden

Voordat je gretig aan de slag gaat is het belangrijk om het contract te lezen. Wat mag wel aangepast worden en wat niet? Mogen de muren bijvoorbeeld in een felle kleur geschilderd worden of alleen maar in het wit?

samenwonen huurwoning

2. Interieur: de basis van samenwonen huurwoning

De basis van het interieur is de kleur op de muur en de vloer en deze zijn van groots belang bij het eigen maken van een huurhuis. Als je mag schilderen dan adviseren wij om te kiezen voor lichte kleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat het interieur optisch groter lijkt en is daarnaast ook nog eens tijdloos.

De vloer is ook een belangrijk puntje, want vaak bevalt de vloer niet en aarzelen huurders om deze te vervangen. In plaats van een nieuwe vloer te leggen kan er ook gewerkt worden met allerlei vloerkleden. Het voordeel hiervan is dat je de vloer deels niet meer ziet en de vloerkleden gemakkelijk mee te nemen zijn naar je volgende woning. Zo investeer je dus toch in de toekomst, ook zonder koopwoning!

3. De keuken en de badkamer

Tsja, de keuken en de badkamer zijn in 80% van de gevallen niet naar wens bij de huurders. Maar om dit nou te gaan aanpassen vinden wij ook gekkenwerk. De keuken kan heel gemakkelijk aangepast worden met een plakfolie op de deurtjes, nieuwe greepjes en een nieuwe kleur op de achterwand. Dit kan natuurlijk ook in de badkamer, maar let altijd goed op of dit mag!

4. Jouw eigen spullen

Zodra je de gehele basis van het huurhuis hebt aangepast, is het tijd om jouw eigen spullen te gaan plaatsen. Vaak blijkt dat men teveel spullen heeft of spullen die eigenlijk bijna nooit gebruikt worden. Dozen met kerstspullen, oude boeken, fotoalbums of de zomercollectie kleding (uit je netjes gestylede inloopkast). Allemaal spullen die je af en toe nodig hebt. Dit soort dozen berg je gemakkelijk op in een virtuele berging met de bewaar-app van Inbox Storage.

Wij halen, bewaren en brengen je spullen, ook de spullen die je even niet kwijt kan in je nieuwe huurhuis. Zodra je weer verder verhuist naar je volgende woning kun je ze gemakkelijk weer door ons laten brengen naar je nieuwe adres.

Weten hoe het werkt? Lees hier meer over de bewaar-app voor je spullen.

Over de autheur: Claudia Arends

Ook interessant