Regio’s

We komen door de hele Randstad naar je toe. Je motor bij de voordeur opgehaald: daarmee zijn we dus altijd dichterbij dan alle andere motorstallingen. Scheelt jou een hoop gedoe om je motor in de stalling te krijgen!

Ons werkgebied is dan ook niet beperkt tot onderstaande steden. Twijfel je? Dat is nergens voor nodig: we komen echt overal in de Randstad. Maar wil je het toch zeker weten? Neem dan contact met ons op!

Motorstalling Rotterdam

Onder andere in Barendrecht, Dordrecht, Schiedam en Vlaardingen

Motorstalling Utrecht

Ook in Nieuwegein, Zeist, Houten en Vianen. En alles eromheen!

Motorstalling Den Haag

In Scheveningen, Rijswijk, Zoetermeer, Delft en alles daaromheen en tussenin.

Motorstalling Amsterdam

Van Zaandam, tot Amstelveen en Haarlem.

Je motor winterklaar maken

Met deze tips staat je motor straks in optimale conditie in de motorstalling. Zodat je – zodra het weer het toe laat – meteen lekker de weg op kunt.

Zorg voor een volle tank
In een lege – of halfvolle – tank kan condensvorming in de tank ontstaan, wat weer kan leiden tot roest. Je motor stallen met een volle tank beperkt dit risico tot een minimum.

Vergeet de ketting niet!
Een goed onderhouden ketting gaat langer mee. Dit komt neer op: elke 1500 km de spanning controleren en reinigen, en elke 500 km invetten. Ook voordat de motor de motorstalling in gaat, is het verstandig de ketting goed schoon te maken, bijvoorbeeld met petroleum of diesel, of met een speciaal reinigingsmiddel. Na het schoonmaken droog je de ketting en spray je hem in met kettingspray.

Verse olie en koelvloeistof
Vervang voordat je motor naar de stalling gaat de olie, zeker wanneer deze ouder is dan 10.000 km.

Overigens is het van het soort olie afhankelijk of het noodzakelijk is deze voor de winterperiode te verversen. Lees dus altijd goed de richtlijnen bij de olie die jij gebruikt!Hetzelfde geldt uiteraard voor de koelvloeistof. Is die al een tijdje niet vervangen? Dan is het stallen van je motor de uitgelezen gelegenheid. Dit voorkomt corrosie, en vervuiling van het koelsysteem.

Remmen
Maak je remsysteem goed schoon. Klauwen eraf, remblokken verwijderen en zuigers iets naar buiten pompen: dan kun je er goed bij. Gebruik remmenreiniger en een zachte doek of borstel om aangekoekt vuil weg te poetsen. Met wat teflon (zolang de remblokken eruit zijn!) voorkom je corrosie.  Vergeet niet het systeem na het weer terug monteren weer op druk te brengen!

Accu
Het is aan te raden om de accu uit de motor te verwijderen voor stalling. De accu bewaar je vervolgens op een warme plek. Heb je een actieve lader? Verhoog dan de accuduur door hem hier doorlopend, of ten minste één keer per maand, aan te leggen.

Voorkom roest in de motorstalling
Ook al staat je motor bij ons gegarandeerd droog, extra voorzichtigheid als het om roest gaat kan nooit kwaad. Vet de ijzeren en stalen onderdelen van de motor daarom goed in (afgezien van remblokken en remschijven). Denk bijvoorbeeld aan:
– Velgen/ spaken/wielnaaf
– achterbrug
– Frame
– Motorblok
– Achterveer
– Uitlaatdemper en bochten
– Tandwiel
– Voorvork
– Stuur