Wasmachine verhuizen, hoe pak je dat aan?

Je bent hier: Advies | Inpaktutorials | Wasmachine verhuizen

Het is letterlijk het zwaartepunt van je verhuizing: je wasmachine verhuizen. Door de extra ballast in de machine is hij namelijk vaak de zwaarste apparatuur in huis. Maar hij moet mee, en liefst zonder de muren te beschadigen, je rug te verrekken of de machine zelf kapot te maken. Gelukkig zijn er een aantal methoden waarmee je deze klus zonder al te veel zweten klaren kunt. Wij zetten ze voor je op een rij.

Voorbereidingen voor je wasmachine verhuizen

Alles begint bij een goede voorbereiding. Als eerste kun je beginnen met het afkoppelen van stroom en water. Handigste is om de waterslang omhoog aan de wasmachine te knopen, zodat hij onderweg niet lekt. Vervolgens kun je het restant aan water dat in het systeem zit eruit te laten. Hiervoor moet je zijn bij een rond klepje onderaan de machine, waar het filter achter zit. Maak deze open, houd er een teiltje onder (!) en laat het reservoir leeglopen.

wasmachine verhuizen in een handomdraai

Hoe moet ik mijn wasmachine trommel vastzetten?

Een belangrijke stap om te nemen voor het verplaatsen is het vastzetten van de trommel, de zogenaamde transportbeveiliging. Het is gebruikelijk om de trommel te fixeren, zo voorkom je dat hij onderweg alle kanten op kan bewegen en intern beschadigd raakt. Als het goed is heb je bij de machine een aantal pinnen gekregen die je in de machine kunt draaien. Dit moet gebeuren aan de achterkant. Kun je de juiste plek niet vinden, dan kun je natuurlijk ook terecht in de gebruikershandleiding.

Heb je de pinnen niet meer, maar moet je de machine toch verhuizen? Dan kun je de wasmachine zonder transportbeveiliging verhuizen, geen probleem! Open simpelweg de bovenkant van de machine en prop de ruimte rond de trommel vol met dekens, kussens of handdoeken. Zo voorkom je dat de trommel kan bewegen en raakt er niets beschadigd.

Het verplaatsen makkelijker maken

Nu sta je met je verhuismaatje naar de wasmachine te kijken, want hoe pak je zo’n ding op? Voor je eraan gaat zitten trekken zijn er een paar tips om het verplaatsen gemakkelijker te maken. Zo is er een transportzak voor wasmachines bedacht die je er omheen kunt doen. Aan de zak zitten lussen waaraan je hem gemakkelijk op kunt pakken. Zo heb je meer grip en wordt het sturen en oppakken van de machine een stuk makkelijker. De meeste machines krijg je zo samen wel buitenshuis. Mocht dat niet lukken dan kun je nog denken aan het lenen of kopen van een steekwagentje. Er zijn zelfs speciale trap steekwagentjes waarmee je de machine gemakkelijk de trap op krijgt.

Je bent nu bijna klaar voor de klus; nog een ding! Het zou toch fijn zijn als op de weg naar buiten, in de nauwe gangetjes en bij het draaien om de hoeken, geen muurtjes beschadigd raken. Pak de wasmachine daarom in met bubbeltjesplastic, zo voorkom je schade aan muren en houd je ook de machine zelf intact.

Hiervoor kun je onze tutorial volgen voor het inpakken van je kasten:

Miele wasmachine verhuizen: er is geen zwaardere

Miele wasmachines staan bekend als oerdegelijk, maar ook als zwaarder dan alle andere machines. Je wilt die solide bouwkwaliteit natuurlijk niet afwentelen op je rug. Een gouden methode (ook bruikbaar bij andere wasmachines) is om het ballast blok dat in de machine zit te verwijderen. Je komt bij dit betonnen blok door, afhankelijk van de machine, de bovenkant of de achterkant open te schroeven. Wie niet sterk is moet slim zijn!

Kies voor gemak: een wasmachine laten verhuizen

Ga je zelf verhuizen maar zie je het niet zitten om te gaan slepen met een wasmachine? Laat het doen! Er zijn diverse bedrijven die je graag met het loodzware ding komen helpen. Zo ben je er bovendien zeker van dat alles in huis heel blijft en dat de wasmachine heel overkomt. Wil je je wasmachine verhuizen in Amsterdam of je wasmachine verhuizen in Rotterdam? Vraag eens naar de mogelijkheden bij Inbox Storage!