Inpaktips: stoelen verpakken voor veilig vervoer

Je bent hier: Advies | Inpakken | Stoelen verpakken

Als je gaat verhuizen of je spullen tijdelijk opslaat, wil je natuurlijk wel dat ze het vervoer overleven. Bij Inbox hebben we jarenlange ervaring in het veilig en efficiënt bewaren van spullen. In deze serie inpaktips en tutorials laten we je zien hoe je ervoor zorgt dat je na je verhuizing niet de helft van je spullen nieuw hoeft te kopen omdat alles gesneuveld is. In deze post geven we de best practice glazen inpakken.

Stoelen verpakken: dat zit wel goed na je verhuizing

In deze tutorial zijn je stoelen aan de beurt. Zorg ervoor dat je er ook straks nog koninklijk bij zit, en verpak je stoelen in een stoelhoes. Daarmee voorkom je niet alleen beschadiging of vies worden, maar kun je er bovendien heel makkelijk voor zorgen dat eventuele vochtigheid er toch uit kan. Hoe? Dat zie je in de video. Onderaan de pagina vind je het transcript, als je het nog eens rustig na wilt lezen.

Bekijk ook eens onze andere inpaktips en tutorials, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan en goed voorbereid je verhuizing in gaat.

Door de hoes op deze manier af te sluiten, krijgt viezigheid geen kans, maar kan eventuele vochtigheid er nog wel uit. Zit je straks op je mooi verhuisde stoelen in je nieuwe woning, en missen er nog wat andere meubels? Bekijk dan eens deze eenvoudige doe het zelf meubelprojecten.

De belangrijkste punten bij het verhuizen van je stoelen

  • Bescherm kwetsbare delen, zoals gelakt hout, bekleding of chroom, tegen kras- en stootschade
  • Ook viezigheid is je vijand: wil je helemaal zeker zijn? Verpak de stoel dan zoals hierboven beschreven in een stoelhoes
  • Worden de stoelen opgeslagen? Houd dan rekening met muffigheid: zorg voor luchtgaten, zodat de stoel nog kan “ademen”

Transcript video stoelen verpakken

Bij Inbox maken we verandering eenvoudig. We halen, bewaren en brengen je spullen, zonder dat je daar zelf de deur voor uit hoeft. Ik ben Rik, en ik ga je in deze tutorials helpen met het optimaal verpakken van je spullen.

Om je stoelen optimaal te kunnen bewaren, en te kunnen vervoeren, is het belangrijk dat je ze beschermt tegen viezigheid. Dat doe je door de stoel te verpakken met een stoelhoes. Deze trek je om de stoel heen. De onderzijde tape je vast in de vorm van een kruis. De luchtgaten zijn perfect om muffigheid tijdens de bewaarperiode tegen te gaan. Dan blijft er nog een stukje van de stoelhoes over, die je vervolgens met één tapeje overdwars aan elkaar verbindt. Dan eindig je met een strak ingepakte stoel, die beschermd is tegen viezigheid en daarmee perfect geschikt is om te worden vervoerd en bewaard.

Bedankt voor het kijken. Volg ons voor de nieuwste inpak- en opruimtips. Heb je vragen, opmerkingen, of wil je dat we iets anders inpakken? Laat het ons even weten in de comments.

Stoelen verpakken