Servies en glazen inpakken

Je bent hier: Advies | Inpakken | Glazen inpakken

Glazen inpakken: proost op een geslaagde verhuizing

Als je gaat verhuizen of je spullen tijdelijk opslaat, wil je natuurlijk wel dat ze het vervoer overleven. Bij Inbox hebben we jarenlange ervaring in het veilig en efficiënt vervoeren en bewaren van spullen. In onze inpaktips en tutorials delen we onze kennis. Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je spullen veilig van A naar B komen. In deze post geven we de best practice glazen inpakken.

Created with Sketch.

Hoe pak ik glazen en servies in voor mijn verhuizing of opslag?

Scherven brengen geluk, maar niet tijdens een verhuizing. Vooral je glazen zijn natuurlijk kwetsbaar. In deze video laten we je zien hoe je met proppen papier zorgt voor stootkussens, zodat zelfs je doos met keukenspullen straks een stootje kan hebben.

Liever lezen? Check hieronder het transcript!

Speciale verhuisdozen voor glazen

Er zijn verschillende typen verhuisdozen voor glazen. Je kent ze wel van de slijterij: dozen met binnenin verschillende kartonnen vakjes om te voorkomen dat je flessen tegen elkaar stuiteren. Het loont dus altijd de moeite om eens bij je lokale slijterij te informeren of die toevallig nog wat glasdozen over heeft.

Maar ook in gewone verhuisdozen glazen vervoeren, gaat prima. Hoe je dat doet, laten we je zien in de tutorial hieronder.

De belangrijkste punten van glaswerk inpakken

Verhuisdozen bestellen?

Bestellen

1 Verhuisdozen voor glazen voorzie je eerst van een bodem van proppen papier.

2 Rol je glaswerk stevig in vloei- of pakpapier voor je de verhuisdozen vult met glazen.

3 Eindig met een laag van proppen papier. Daarmee creëer je boven en onder de glazen een extra laag luchtkussens.

Op deze manier komen ook in gewone verhuisdozen, je glazen heel aan in je nieuwe woning.

Bekijk ook eens onze andere inpaktips en tutorials, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan en goed voorbereid je verhuizing in gaat.

Video transcript glazen en keukenspullen inpakken

Het nadeel van losse spullen, is dat ze moeilijk stapelbaar zijn.

In je keuken heb je ook nog te maken met een lastige combinatie. Je hebt zware keukenspullen, en breekbare spullen als serviesgoed.

Bij het inpakken van de keuken is het belangrijk dat je begint met een bodem van proppen papier.

Daar bovenop zet je iets zwaars, zoals je pannen. Die wikkel je allemaal individueel in papier en zet je daarna in de doos.

Dan ga je verder met de meer breekbare spullen, zoals glas en serviesgoed.

Voor glazen bestaat een handig trucje. Die leg je in het papier. Het glas rol je vervolgens een slag verder. Daarna sla je één zijde van het papier naar binnen. Als een glazen toffee, zeg maar. Vervolgens rol je het glas een slag verder en sla je de andere zijde naar binnen. Doe dit niet te strak, dan krijgt ieder glas zijn eigen stootkussentje.

Eindig met een laag proppen papier bovenin de doos en je weet zeker dat je spullen veilig vervoerd en bewaard kunnen worden.

Verhuisdozen bestellen? De beste kwaliteit voor de minste schade

Glazen inpakken tips