Matras verhuizen met een matrashoes

Je bent hier: Advies | Inpakken | Matras verhuizen

Matras verpakken voor je verhuizing of opslag

Inbox leert haar klanten kennen in tijden van verandering. En juist in die tijden van verandering, bijvoorbeeld een verhuizing of verbouwing, ontbreekt het je soms aan overzicht. Wij realiseren ons dat je dan al aan heel veel moet denken, maar je nergens druk over wilt maken. Daarom nemen wij je de zorg uit handen voor spullen die (tijdelijk) in de weg staan met SmartStorage. Je spullen gehaald, bewaard zo lang als nodig en weer thuisbezorgd. Ook op een ander adres: ideaal dus bij een verhuizing waar tijdelijke opslag nodig is. En om te zorgen dat je ook ná je verhuizing weer van je dierbare spullen kunt genieten, helpen we je met deze tutorials optimaal te verpakken. Deze keer: een matras verhuizen, hoe doe je dat op een manier die de matras schoon en droog houdt?

Matras inpakken: hygiënisch vervoeren en opslaan

In deze video laten we zien hoe je een matras zo verpakt dat hij niet alleen schoon blijft, maar ook vrij van muffigheid. Zodat je ook in je nieuwe woning straks in een fris ruikend bed kunt kruipen. Liever de instructies stap voor stap nalezen? Onderaan deze blog vind je een transcript van de video.

Bekijk ook eens onze andere inpaktips en tutorials, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan en goed voorbereid je verhuizing in gaat.

De belangrijkste tips voor het verhuizen van je matras op een rijtje

1. Gebruik een matrashoes tijdens verhuizing

2. Plak de hoes goed dicht zodat er niet alsnog vuil en nattigheid in kan

3. Laat wel luchtgaten vrij, zodat eventuele condens er gemakkelijk uit kan. Dit kan door de opening van de matrashoes terug te vouwen, maar niet helemaal dicht te plakken

Zorg wanneer je de matras langere tijd gaat opslaan voor ventilatie, zodat eventuele vochtigheid eruit kan.

Verhuizen en opslag in één

Transcript video: matras verhuizen

Bij Inbox maken we verandering eenvoudig. We halen, bewaren en brengen je spullen, zonder dat je daar zelf de deur voor uit hoeft. Ik ben Rik, en ik ga je in deze tutorials helpen met het optimaal verpakken van je spullen.

Voor een matras is het belangrijk om deze hygiënisch en schoon te houden. Dat doen we met een matrashoes. En die zijn er in twee maten. Eentje voor een eenpersoons matras, en voor een tweepersoons matras. De hoes trek je op deze manier over de matras heen en plak je aan het uiteinde dicht met tape. Als je je matras langer gaat opslaan, is het verstandig te zorgen voor luchtgaten, zodat condens er makkelijk uit kan en je straks weer op een fris matras kunt slapen. Een boxspring verpak je op dezelfde manier.

Bedankt voor het kijken. Volg ons voor de nieuwste inpak- en opruimtips. Heb je vragen, opmerkingen, of wil je dat we iets anders inpakken? Laat het ons even weten in de comments.

Matras oprollen? Beter van niet, vervoer hem liever zo!