Huis inrichten? Gebruik deze 6 apps

De meeste mensen veranderen om de paar jaar van interieur. Omdat ze gaan verhuizen, trendwatcher zijn of gewoon toe zijn aan iets nieuws. Soms is het heel erg lastig om in te schatten of die hippe stoel leuk staat in jouw woonkamer. En of die gele lamp niet te sterk contrasteert met jouw pastelblauwe muur. Gelukkig zijn er steeds meer huis inrichten apps. Hiermee kun je alvast inschatten hoe nieuwe meubels en accessoires zullen staan. Wij zetten er zes voor je op een rijtje. Welke huis inrichten app ga jij gebruiken?

Is je huis al ingericht? Check dan eens deze handige gadgets voor in huis

 

IKEA Place: huis inrichten app met augmented reality

De populaire woonwinkel IKEA is echt niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers. Iedereen heeft op z’n minst één meubel, plant of accessoire van de IKEA in huis staan. Niet zo gek dat de woongigant een huis inrichten app heeft ontwikkeld: IKEA Place. Hiermee kun je met behulp van augmented reality meubels in je eigen huis plaatsen. Je maakt een foto, kiest de meubels en zet ze virtueel neer in de gewenste kamer.

Shoppen tijdens het inrichten: Snapshop

Apple heeft een vergelijkbaar concept. Waar je bij IKEA Place uitsluitend IKEA-meubels  kunt plaatsen, heb je bij Apple de keuze uit diverse webshops en winkels. Het gaat als volgt: eerst maak je een foto van je huis (bijvoorbeeld de woonkamer), vervolgens voeg je die in de app samen met de gefotografeerde meubels. Zo kun jij snel zien of wat nieuwe meubels en decoraties met jouw interieur doet. 

Download Snapshop in de app store

Magic Plan: een totaalapp voor jouw interieur

Magic Plan is een gratis applicatie waarmee je jouw hele huis digitaal kunt transformeren. Je hebt de keuze uit een grote hoeveelheid aan meubels om je huis nog verder in te richten. Maar daar stopt het niet. Want met MagicPlan kun je jouw muur of vloer ook een digitale transformatie geven. Klik op een toffe print of mooie pastelkleur en kijk hoe jouw huis erop vooruit gaat!

Huis inrichten app, plattegrond gemakkelijk gemaakt

Inclusief verbouwingen: Home Design 3D

Een super leuke app is de huis inrichten app van Home Design 3D. Wie het spel The Sims kent, zal direct een ‘Aha-Erlebniss’ hebben bij het zien van deze app. Het is dan ook niet alleen een hele handige app die je helpt met het inrichten van je huis, maar waar je gewoon ook leuk mee kunt spelen. Je krijgt door middel van 2- en 3-dimensionale beelden duidelijk inzicht in welke inrichting bij jou en je huis past.

Home Design is een van de meest complete apps voor het verbouwen en inrichten van je huis. Je kunt verbouwingen plannen en tevens jouw interieur digitaal aanpassen. Het enige nadeel van deze app is dat je jouw huis eerst in de app zult moeten ‘nabouwen’ om te kijken hoe aanpassingen kunnen staan.

Download in Google Play

Download in de app store

Neybers: inspiratie, inspiratie, inspiratie

Kent jouw fantasie geen grenzen en wil jij allerlei meubels, decoraties en accessoires uittesten op je huidige interieur? Deze app huis inrichten maakt het mogelijk. Er is een enorme databank met enorm veel spullen, zodat jij jouw huis tot elke stijl kan transformeren. De app is eenvoudig in gebruik, en heeft slechts één nadeel: je wordt ongelooflijk hebberig. En het is nog maar de vraag of je genoeg geld hebt voor de mooie designerspullen uit Neybers.

Inzicht in afmetingen met Photo Measures

Daar sta je dan in een bouwmarkt of in een meubelzaak en je hebt geen idee meer welke maten je zojuist thuis hebt opgenomen. Heb je net alles staan opmeten, vergeet je het op een briefje te schrijven. Of je hebt het briefje simpelweg niet bij je, omdat je spontaan langs de woonboulevard reed. Beetje tricky om een nieuwe hoekbank te kopen zonder dat je zeker weet dat het past…

Ontzettend vervelend, want je moet nu of weer terug naar huis of je koopt iets met het risico dat het niet past in je huis. Met de huis inrichten app van Photo Measures is dit verleden tijd. Deze handige app is voor zowel Android als iOS geschikt en helpt je met het onthouden van de maten van specifieke ruimtes in je huis. Je deelt het in naar gelang de ruimtes of de specifieke objecten en daar komen dan heel handig de bijbehorende maten bij te staan. Op deze manier hoef je geen briefjes meer mee te nemen of je handen vol te schrijven. Alles staat gewoon in je smartphone. En die heb je natuurlijk altijd bij je...

Flexa

Misschien ken je het wel: je ziet een schitterende kleur verf in de bouwmarkt en je slaat groot in. Uiteindelijk heb je je hele woonkamer geverfd en nadat alles droog is, ziet de kleur er vreselijk uit. Flexa heeft hier een geweldige oplossing voor bedacht. Door in de app van Flexa een kleur te kiezen en vervolgens de camera van je toestel op de muur van de in te richten kamer te richten, kun je meteen zien of de gekozen kleur er bij past.

Huis inrichten app: verf controleren

De bewaar-app voor je spullen

Onze eigen app mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om van je berging, zolder of garage een extra kamer te maken, nu je toch aan het inrichten bent? De spullen die daar staan heb je meestal niet vaak nodig. Kerstspullen, wintersportspullen of dozen met archief van de afgelopen jaren. Zonde van die ruimte! Met onze Smart Storage app heb je deze spullen altijd onder bereik van je vingertoppen, maar kun je de bergingsruimte toch gebruiken voor wat leukers.

Ga naar de webversie 

Download in de Google play store

Download in de Itunes appstore

Over de autheur: Anne von Gleich