veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

Hier vind je per categorie de meest gestelde vragen over onze opslagruimtes, verzekeringen, service en voorwaarden. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem via het contactformulier onderaan deze pagina en we geven je zo snel mogelijk een antwoord.

 • Wat zijn de kosten om te huren bij Inbox?
  Wij werken met verschillende opslagtypes, variërend van XS tot XL. Doordat onze service tot aan jouw voordeur strekt, zijn de precieze kosten van deze types opslag afhankelijk van je locatie. Een prijsindicatie vind je hier. Bij deze prijs zitten ook vier haal- en brengmomenten inbegrepen per half jaar.
 • Kan ik tussendoor bij mijn spullen?
  Heb je tussentijds iets nodig? Geen probleem. Dat komen we gewoon bij je terugbrengen. Op afspraak kun je ook langskomen om je spullen zelf op te pikken in de warehouse waar ze staan opgeslagen. Zowel het tussentijds halen en brengen als een afspraak in onze warehouse doen we onder een fair use basis, maar beide zijn helemaal gratis.
 • Zijn jullie ook actief in Amsterdam/Rotterdam/andere stad?
  Jazeker! Aan welke kant van het IJ je ook zit in Amsterdam, wij halen je spullen op ieder adres in de Randstad. Ook als je naar een ander deel van de stad gaat, verhuist naar Amsterdam of er wegtrekt kun je je spullen door ons laten opslaan. We brengen je spullen dan na je verhuizing gewoon naar je nieuwe adres. Je kunt meer informatie vinden over onze service in Amsterdam op de pagina over Amsterdam. Laat het ons weten als je graag advies ontvangt van onze ruimteadviseur, dan kunnen we hiervoor direct een afspraak maken.
 • Zijn mijn spullen verzekerd?
  Zolang je spullen verpakt zijn met het inpakmateriaal en volgens de instructies van Inbox Storage dan zijn ze tijdens het halen, brengen en 3 maanden bewaren verzekerd tot een maximale nieuwwaarde dekking van €5000,00. Na die periode wordt er maandelijks een bedrag van €2,50 per €1000 nieuwwaarde met een minimum van €10,00 aan je abonnement toegevoegd. 
 • Hoe kan ik mijn spullen het best inpakken?
  Wij hebben een aantal video's gemaakt waarin we laten zien hoe je je spullen het best kunt inpakken. Deze kun je op de volgende pagina vinden.
 • Wat moet ik doen als ik schade aan mijn spullen heb?
  We vinden het uiterst vervelend als spullen beschadigd raken. Om een goede afwikkeling mogelijk te maken hanteren wij een stappenplan bij schade, die in alle gevallen moet worden gevolgd. Klik hier om het stappenplan te bekijken. We vragen je hierbij om ook het volgende formulier te downloaden en in te vullen.
 • Waar worden mijn spullen opgeslagen?
  Na de haalafspraak vervoeren wij de spullen naar één van onze opslaglocaties. Daar worden de spullen opgeslagen in een goed beveiligde en klimaat-gecontroleerde opslagruimte. Doordat wij het opslagproces regelen, gaat hierbij geen ruimte verloren aan het opdelen van de loods in individuele units.
 • Hoe zijn de opslaglocaties beveiligd?
  Onze opslagruimtes zijn voorzien van inbraak-, brand- en camerabeveiliging. Ook hebben andere huurders geen toegang tot de opslaglocatie. Alleen medewerkers van Inbox Storage kunnen hier binnenkomen, waardoor je spullen altijd veilig staan.
 • Is er klimaatbeheersing in de opslagruimte?  
  Ja, alle opslaglocaties worden permanent gemonitord op temperatuur en luchtvochtigheid.  
 • Hoe kan ik mijn spullen terug laten brengen?
  Een brengafspraak plan je via de Inbox-app, per email of telefonisch. Via de app kun je precies aangeven welke spullen je terug wilt ontvangen. Of dat nu alles is, of alleen een enkele doos archiefstukken: wij komen het op de afgesproken tijd weer netjes brengen.

  Bij de prijs van het abonnement zitten 2 haal- en brengcredits per halfjaar inbegrepen. Wil je vaker spullen laten halen of terugbrengen? Extra haal- en breng credits kun je kopen voor €20,- per stuk. 1 credit is goed voor 1 rit van onze citytruck, of je deze nu gebruikt om spullen te laten halen of brengen. 
 • Hoe lang duurt de haalafspraak?
  Voor de haalafspraak plannen we 15 minuten in. Dit is voldoende wanneer de spullen ingepakt en gelijkvloers klaarstaan, en er voldoende sjouwhulp aanwezig is. Als dit niet lukt is dit geen probleem: extra laadtijd kan als optie worden toegevoegd bij het afsluiten van het abonnement.
 • Zijn er kosten verbonden aan het ophalen van mijn spullen?
  Het ophalen van de spullen zit bij de prijs van het abonnement inbegrepen. Wel vragen wij – omdat wij strak moeten plannen voor een optimale service – dat je ervoor zorgt dat alles ook echt in de 15 minuten kan worden ingeladen. Wij vragen daarom er zorg voor te dragen dat de spullen ingepakt en gelijkvloers klaarstaan, en dat er voldoende sjouwhulp aanwezig is.

  Indien je gebruik wilt maken van extra laadtijd, of sjouwhulp van Inbox Storage, is dat tegen vergoeding bij te boeken. Mochten er andere “obstakels” zijn die het goed klaarzetten van de spullen lastig maken, zoals een bijzonder smal trappenhuis dan horen we dit graag van tevoren, zodat we alvast mee kunnen denken over de oplossing. 
 • Kan ik een haalafspraak nog annuleren of verplaatsen? 
  Je kan deze afspraak 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Doe je dit korter dan 24 uur van tevoren, dan kost je dit een haal- en brengcredit of worden de kosten van 1 haal- en brengcredit (€20,00) in rekening gebracht.
 • Wat als ik te laat ben voor de gemaakte haalafspraak?
  Voor de haalafspraak zijn 15 minuten ingepland. Als je zelf te laat bent voor de gemaakte afspraak, dan wachten wij deze 15 minuten. Ben je er dan nog niet, dan rijdt de truck weer verder en kost het je één credit. Kom je binnen de 15 minuten alsnog aan, dan reken we €15,- per kwartier uitloop.
 • Kan ik jullie zelf bezoeken om spullen te brengen of op te halen uit de opslagruimte? 
  Het is in principe niet mogelijk de spullen zelf van of naar de opslaglocatie te brengen of op te halen. In geval van calamiteit denken we graag met je mee. Neem in dit geval contact op met de klantenservice, dan kijken we wat voor je kunnen doen. 
 •  Wat kan ik bij jullie opslaan?
  In principe kun je alles bij ons opslaan. Als er bijzondere of breekbare spullen zijn, zoals geld en geldwaardige papieren, motorrijtuigen, aanhangwagens, caravans en vaartuigen en de onderdelen en accessoires die daarbij horen, dan wel kostbaarheden, zoals antiek, kunst, verzamelingen of juwelen en sieraden, moet je dit vooraf bij het plaatsen van de opdracht aangegeven. Je kunt hier iets over invullen bij 'bijzonderheden' op de lijst.
 • Kan ik ook voor een maand of korter opslagruimte huren?
  Voor opslag van korter dan 3 maanden hebben wij een speciaal flexcontract, dat al per maand afgesloten kan worden. Klik hier voor meer informatie over de prijzen van dit contract.
 • Hoe moet ik de haalafspraak voorbereiden?
  Om jou en onze andere klanten de beste service te geven moeten we strak plannen. Wij verwachten daarom dat de spullen die we halen op het afgesproken tijdstip ingepakt en gelijkvloers klaarstaan, en dat er parkeerplek is voor onze citytruck. Onze chauffeur zorgt vanaf de klep van de truck voor het inladen van je spullen. Check ook onze pagina met tips.
 • Hoe gaat het afsluiten van een abonnement in zijn werking? 
  Je kunt bij ons heel eenvoudig online een aanvraag doen. Vul je postcode in, kies het abonnement dat bij jouw situatie past en je kunt direct een intake afspraak plannen. Tijdens deze afspraak komt onze ruimteadviseur bij jou thuis kijken om je een passend advies te geven. Klik hier voor meer informatie over hoe wij te werk gaan.
 • Kan ik de grootte van de opslag wijzigen als ik meer of minder ruimte nodig heb? 
  Ja dit kan. Op voorhand maken we op basis van de spullen die opgeslagen moeten worden een inventarisatie en spullenlijst, maar dit kan later altijd worden aangepast. Check onze prijspagina voor onze pakketten en hoeveel je per pakket ongeveer kunt bewaren.
 • Zelf woon ik in de binnenstad van Gouda waar het vrijwel niet mogelijk is om voor de deur te parkeren. Hoe lossen jullie dit op?
  Veel gemeenten - waaronder Gouda - kennen venstertijden, dat zijn de tijden waarop de stad bereikbaar is voor laden en lossen verkeer. Daar horen wij ook bij. Als we jouw spullen mogen ophalen moeten we dus even rekening houden met deze tijden.
 • Ik verhuis pas volgend jaar naar mijn nieuwe huis en heb in de tussentijd geen postadres. Kan ik dan nog wel opslagruimte huren?
  Dit is een veelvoorkomend probleem voor mensen die (bijvoorbeeld) hun woning al verkocht hebben voordat hun nieuwe woning klaar is. Je kunt je gelukkig gewoon inschrijven op een briefadres, zolang er op dit adres maar iemand woont die de post aan jou kan doorgeven. Je huisgenoot, familielid of een collega zouden dat prima kunnen zijn, want het gaat voor de overheid met name om officiële documenten. Overigens ben je niet verplicht je direct in de gemeente uit te schrijven als je huurcontract afloopt. Deze zijn niet aan elkaar gekoppeld. Je moet er dan nog steeds wel voor zorgen dat je je post blijft ontvangen/kan ophalen.

heb je nog een andere vraag?

Stel hier je vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Binnen twee minuten weten welk abonnement je nodig hebt? Bereken het zelf Ik wil advies