Bruikleenovereenkomst woning stopgezet: wat nu?

Het was allemaal al stressvol genoeg, dus ik vond de service en adviezen ontzettend fijn.” 

Een paar weken geleden kreeg Sara uit Rotterdam het bericht dat iedere bewoner van een antikraakwoning vreest: de beëindiging van haar bruikleenovereenkomst. Twee jaar lang had ze mogen genieten van haar eigen appartement, dat in die tijd steeds meer een thuis was geworden. Daar kwam plotseling een einde aan en ze had maar een maand de tijd om iets nieuws te vinden.

Alsof die situatie van zichzelf nog niet stressvol genoeg was, stond Sara op het punt aan een tournee door Duitsland te beginnen met de Ierse zangroep ANÚNA. “Daardoor had ik nog minder tijd om te verhuizen,” zegt ze daarover.

Uiteindelijk koos Sara ervoor tijdelijk weer bij haar ouders te gaan wonen en haar spullen zolang op te slaan met de Inbox Storage halen, bewaren en brengen service. Dat paste uiteindelijk allemaal precies: “Jullie hebben mijn spullen een week voordat ik op tournee ging opgehaald.”

Sara

Van 7 t/m 22 december trok ANÚNA door Nederland met het kerstprogramma Christmas with ANÚNA. Veel thuis is de jonge zangeres dus niet geweest sinds zij haar antikraak woning in Rotterdam uit moest. Bij Inbox waren we toch benieuwd hoe de plotselinge verandering van woning voor haar is geweest. Tussen alle optredens door was er tijd voor een kort interview.

Antikraak wonen Rotterdam als laatste redmiddel

Schaarste op de woningmarkt was de reden dat Sara uiteindelijk in het leegstandsbeheer terecht kwam. “Ik woonde al op kamers, maar wilde naar een appartement. Ik moest de huur van mijn kamer 3 maanden van tevoren opzeggen, dus dat had ik alvast gedaan, maar vervolgens lukte het niet om een betaalbaar appartement te krijgen. Antikraak was dus een beetje een laatste redmiddel.” Dat was toen allemaal heel snel geregeld door de flexibiliteit van antikraak in Rotterdam. “Dat ging heel vlot. Bezichtiging, intake, en toen woonde ik er ineens. Het enige spannende is dat je niet weet hoe lang je er kunt blijven.”

Twee jaar later kwam plotseling hetzelfde probleem voorbij. Sara kreeg te horen dat ze na een maand haar appartement uit zou moeten. En woonruimte lag nog altijd niet voor het oprapen. In haar twee jaar als antikraak huurder, was het Sara helaas niet gelukt een meer permanente woning te vinden. “Toen ik er net woonde ben ik direct verder gegaan met zoeken naar vaste woonruimte, dus toen ik de opzegging binnen kreeg raakte ik een beetje in paniek omdat ik nog niets had gevonden.” Dus moest ze op zoek naar een andere oplossing.

Tijdelijke opslagruimte voor de flexibele woningmarkt

Wat waren je overwegingen toen je te horen kreeg dat je je woning uit moest? Welke opties heb je overwogen?
Ik besloot al gauw dat ik beter mijn spullen ergens kon opslaan en tijdelijk weer bij mijn ouders intrekken tot ik iets vond. Maar het vervelendste was toch wel dat ik me net thuis begon te voelen in het appartement, het was echt een beetje mijn huisje geworden. En na 2 jaar uit huis wonen ineens terug gaan naar je ouders is ook niet ideaal. Bij hen thuis is sowieso geen plek voor al mijn meubels, dus die moest ik wel opslaan.

Hoe kwam je daarbij bij Inbox Storage terecht?
Ik was gewoon een beetje aan het Googelen en vergelijken en kwam op jullie site terecht. Ik heb geen rijbewijs en geen auto, niet veel mensen in de buurt die kunnen helpen sjouwen, en niet genoeg inschattingsvermogen als het gaat om hoeveel ruimte ik nodig heb voor mijn spullen. En daar helpen jullie allemaal bij. Het was allemaal al stressvol genoeg, dus ik vond de service en adviezen ontzettend fijn.

Je noemde antikraak wonen vlot: bezichtiging, intake en wonen. Precies waar wij naar streven: afspraak, intake en geregeld. Vind je dat antikraak en onze service goed op elkaar aansluiten?
Ja. Ik heb binnen een paar dagen alles kunnen regelen bij jullie. Bij antikraak krijg je ongeveer een maand van tevoren te horen dat je eruit moet, dus het was heel prettig dat het zo snel kon.

Ruimte voor verandering

Op de vraag of antikraak voor haar voor herhaling vatbaar is, antwoordt Sara met gemengde gevoelens. “Antikraak eventueel ooit weer als tijdelijke oplossing, want het is op zich prima te doen en het avontuur heeft wel wat, maar echt alleen in geval van nood. Het was een leuke ervaring, maar ik zoek nu iets vast.”

Bij Inbox geloven we in ruimte voor verandering. In de stressvolle tijd waarin Sara opeens haar huis uit moest, hielpen wij haar met een eenvoudige en overzichtelijke oplossing voor haar spullen. Wij halen en bewaren, zodat Sara de ruimte heeft om rustig verder te zoeken naar haar volgende woning. En of ze die nu in Rotterdam vindt of heel ergens anders in Nederland, daarna komen we haar spullen gewoon weer brengen.

Op deze manier heeft Sara de tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn, zoals verder toeren met ANÚNA, want inmiddels is de groep met een tournee in Nederland bezig.

Lees meer over opslagruimte Rotterdam, of lees de ervaring van een andere huurder van opslagruimte in Rotterdam.

Ga je net als Sara binnenkort verhuizen en heb je ook tijdelijke opslag nodig voor je spullen? Maak dan meteen een afspraak met onze ruimteadviseur, die je een op maat gemaakt advies kan geven en je kan vertellen hoeveel opslagruimte je nodig hebt voor jouw hoeveelheid spullen.

Wij halen vervolgens je spullen op bij je oude huis, bewaren ze voor je zolang je ze niet nodig hebt en brengen ze naar je nieuwe huis zodra je hier klaar voor bent. Zo hoef jij je niet druk te maken over het vervoer van je spullen en kun je je focussen op andere belangrijke zaken.

Om meteen een afspraak te maken met onze ruimteadviseur hoef je alleen hier te klikken en het formulier in te vullen.

Over de autheur: Tim Lommerse

Tim studeerde Nederlandse en specialiseerde zich tijdens zijn master in fantasy literatuur. Nu werkt hij als content manager voor Inbox Storage, en freelance voor DigiBach en WorldBuildingNL. Ooit hoopt hij door te breken met zijn magisch realistische romans.