De bewaar-app voor spullen: een virtueel alternatief voor je berging of zolder

Esmee

Esmee werkt bij Inbox Storage en wil mensen graag laten inzien hoe ze hun ruimte efficiënter kunnen gebruiken. Als inwoner van Amsterdam begrijpt ze maar al te goed dat rommelkamers niet meer van deze tijd zijn, en dat meer woonruimte belangrijker is dan meer spullen.

Ruimte wordt steeds kostbaarder. Letterlijk en figuurlijk. De krapte op de huizenmarkt wordt steeds erger. In Amsterdam is het dringen om geschikte kantoorruimte. Toch ontdekken juist steeds meer mensen het belang van ruimte in je leven. Een opgeruimde omgeving betekent een opgeruimde geest. Geen troep op kantoor verhoogt de productiviteit. Consuminderen, minimalisme en ontspullen zijn hip.

Inbox Storage is de eerste bewaar-app voor spullen van Nederland. Daardoor is de ruimte die je nodig hebt, voortaan altijd slechts een paar klikken ver weg.

Waarom een bewaar-app voor spullen?

Alles wat je nodig hebt, bestel je tegenwoordig met een paar klikken online of via een app op je telefoon of tablet. Maar als je ruimte tekort komt om die spullen in op te bergen, moet je daarvoor zelf heen en weer rijden naar een storage facility. Juist bij de levensgebeurtenissen waar je vaak ruimte tekort komt, zorgt dat alleen maar voor extra gedoe. Dat vonden wij maar raar. Een berging hoort een verlenging van je woning te zijn.

Digitale files en foto’s upload je tegenwoordig heel eenvoudig naar “de cloud”. Via je smartphone of tablet heb je ze daarna in feite altijd in je broekzak, om ze te kunnen downloaden waar en waneer je maar nodig hebt. De bewaar-app voor spullen maakt dat nu ook mogelijk voor de fysieke spullen die thuis in de weg staan. “Uploaden” doe je door een haalafspraak te plannen, waarop bij de spullen komen halen. “Downloaden” is net zo eenvoudig: wanneer je je spullen weer nodig hebt, komen we ze gewoon weer bij je brengen!

De kamer of zolder die nu nog dienst doet als berging, kun je wel beter gebruiken. Bijvoorbeeld voor die biljarttafel of inloopkast die je al zo lang wilde. En dat is toch een veel betere besteding van die dure vierkante meters van je woning?

Wat zijn de voordelen van zo’n virtuele berging?

Hoeveel spullen heb je niet op zolder, of in je berging, die je eigenlijk maar één keer per jaar gebruikt? Of nog minder? Je kampeerspullen, wintersportartikelen en de kunstkerstboom bijvoorbeeld. Zonde van de ruimte in je huis, die je wél dagelijks zou kunnen gebruiken.

We zijn het alternatief voor de klassieke self storage. Door wij onze opslagruimte veel efficiënter kunnen indelen dan met losse boxen mogelijk is, gaat er minder kostbare ruimte verloren. Daarom zit de service van het halen en brengen van de spullen bij de prijs inbegrepen, maar blijft die prijs toch concurrerend. Dat is dus meer service voor je geld!

De ervaring leert dat mensen maar zo’n 5 keer per jaar hun opslagruimte bezoeken. Waarom zou je dan betalen voor onbeperkte toegang, die je toch niet gebruikt? Voor hetzelfde geld kun je ons het transport laten doen!

Via de app heb je vervolgens altijd overzicht in je opgeslagen spullen. Zo voorkom je een scenario zoals bij het populaire programma Storage Wars. Regelmatig zijn daar self storage units te zien, vol met vergeten inboedels die alleen maar stof staan te verzamelen. Ondertussen loopt toch de huur voor die ruimte door. In de app zie je precies wat er in je opslagruimte staat, zodat je eenvoudig weg kunt doen wat je niet meer nodig hebt en kunt downsizen naar een kleiner abonnement.

Hoe werkt het precies?

We maken het huren van opslagruimte zo eenvoudig mogelijk.

  • Op onze login pagina maak je heel eenvoudig een account aan. Kies het abonnement dat bij je past, geef aan welke spullen je wilt opslaan, en plan op een haalafspraak.
  • Nog niet zeker hoeveel ruimte je nodig hebt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met onze ruimteadviseur. Hij gaat je helpen het beste abonnement voor jou situatie te kiezen. Dat kan digitaal, of bij jou thuis. Ook hiervoor hoef je dus de deur niet uit!
  • Wij komen je spullen bij de voordeur halen en vervoeren ze naar onze opslagruimte. Daarna heb jij via de app 24/7 overzicht van de opgeslagen spullen. En heb je iets weer nodig? Dan geef je dit aan in de app en plan je een brengmoment. Dan komen je spullen gewoon weer naar je toe.

ook interessant