Smart beveiliging: slimme alarmsystemen en hacks voor een veilig thuis

Tim Lommerse3 sep. 2018Smart living

Huizen worden steeds slimmer. Dankzij slimme thermostaten als Nest of Toon heb je al maximale controle over je stookkosten. Door apparaten als Google Home bestuur je muziek en andere multimedia met je stem. Hoe heet die actrice ook alweer die de vrouw van The Rock speelt in de film die je zit te kijken? Vraag het hardop aan je smarthome assistent en je weet het direct.

Al gaat het niet iedereen even gemakkelijk af.

Ook de beveiliging van je huis kan steeds slimmer. Omdat wij bij Inbox natuurlijk helemaal fan zijn van technologische hoogstandjes waarmee je je berging, zolder, schuur of garage veilig kunt houden, zetten we onze favorieten voor je op een rijtje.

Draadloos alarmsysteem

Je smartphone of tablet is toch al het epicentrum van je smart home, dus waarom ook niet van je beveiligingssysteem? Handig, want dan kun je eenvoudig vanuit bed checken waar dat rare geluid beneden vandaan komt.

Als iemand die regelmatig door zijn vriendin het bed uit wordt gestuurd omdat er “een raar geluid” was in de woonkamer, kan ik deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

Houd in je keuze rekening met:

  • Uitbreidingsmogelijkheden: is het eenvoudig om extra zenders toe te voegen? Kun je bijvoorbeeld ook de berging, schuur of garage met hetzelfde systeem aansturen?
  • De gevoeligheid van de sensoren voor huisdieren. Niet zo prettig als je iedere dag uit bed wordt gebeld door de kat. Sommige systemen houden hier rekening mee.
  • Heb je een abonnement / simkaart nodig, waarvan de extra kosten nog op de aanschaf komen?

Wil je advies op maat voor jouw ideale beveiligingssysteem? Deze experts in huis beveiligen kunnen je verder helpen!

Beveiligingssysteem

Slimme rook- en koolmonoxidemeter

Voor iedereen die klaar is met die hoge zenuwenpiep van ouderwetse rookmelders. Bovendien gaan ze 9 van de 10 keer af omdat je weliswaar geen keukenprins bent, maar bepaald niet in direct gevaar verkeert om te verbranden of stikken.

En áls hij dan afgaat midden in de nacht, moet je met je gedesoriënteerde hoofd zien te bevatten wat er aan de hand is.

Nee, dan de nieuwe generatie melders.  Die vertellen je gewoon wat er gebeurt, en waar de bron van het gevaar zich bevindt. Veel exemplaren kun je bedienen met je mobiel, en sturen bovendien berichten naar je telefoon om je ook als je niet thuis bent te laten weten als er iets mis is.

Video deurbel

Waar je ook bent, je ziet precies wie er bij je voor de deur staat. Je ziet, hoort en spreekt iedereen die bij je aanbelt. Onderhoud een directe verbinding met je deurbel via de app op je telefoon.