De mensen van Inbox: Rik Snelleman

Tim Lommerse3 dec. 2017Over Inbox Storage

De komende tijd willen we je graag de mensen achter Inbox Storage voorstellen. Gewoon, omdat het fijn is om een gezicht te hebben bij de mensen die je aan de telefoon hebt. En omdat het wel zo fijn is om te weten wie er straks voor je spullen gaan zorgen, als je besluit die bij ons op te slaan. Vandaag is het eerst de beurt aan Rik Snelleman, de eigenaar en initiatiefnemer achter Inbox Storage.

Functie: Eigenaar en ruimteadviseur

Hobby’s: Fietsen, “pompen” in de gym en wintersport

Rik begon in 2006 met Inbox Storage. Aanvankelijk als een studie project: de oude bedrijfshal van zijn vader werd omgebouwd tot een opslaglocatie voor Waddinxveen en Gouda. Dat sloeg zo goed aan, dat de onderneming al snel verhuisde naar bedrijventerrein De Goudse Poort, waar meer ruimte was om uit te breiden. Al snel was Inbox Storage de grootste aanbieder van opslagruimte in Gouda en omstreken.

Al snel besefte Rik dat de manier waarop opslagruimte wordt verhuurd, niet meer van deze tijd is. Alles komt tegenwoordig naar je voordeur, besteld via website of app. Daarom besloot Rik ook de manier waarom Inbox Storage ruimte verhuurt, drastisch te veranderen. Van self storage, een markt die al sinds de jaren ’60 nauwelijks nog is veranderd, naar een service gedreven bewaar-app.

Rik werd in 2005 en 2007 – nog bezig met zijn studie IBA en dus net de trotse eigenaar van een beginnende onderneming – Nederlands kampioen waterskiën. In 2006 werd hij derde op het EK tot 21 jaar. Het uithangbord van de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond dat het NRC hem voorspelde, werd Rik nooit.

Maar de topsporter is nooit helemaal verdwenen. Tegenwoordig staat Rik nog steeds graag op ski’s, maar dan bij voorkeur op een bevroren, witte ondergrond. Meerdere keren per week werkt hij zich in het zweet in de sportschool en in zijn vrije weekends trapt hij heel wat kilometers weg op de racefiets. De drang tot presteren zit er nog steeds in. De beste, dat wil Rik tegenwoordig vooral zijn in service.