Opslag Amsterdam huren: waar moet je op letten?

Tim Lommerse2 nov. 2016Opslagruimte

Er zijn nogal wat redenen dat je tijdelijke opslag Amsterdam nodig kunt hebben. Je gaat verhuizen, maar je nieuwe huis is nog niet klaar. Je gaat de eerste verdieping van je mooie grachtenpand verbouwen, maar hebt boven geen ruimte voor je interieur. Misschien ga je een tijdje naar het buitenland en wil je gewoon zo min mogelijk omkijken hebben naar de opslag. Of je wilt juist een plek voor de voorraden van je onderneming, waar je dagelijks bij wilt kunnen.

Veel verschillende situaties, waardoor de perfecte opslag Amsterdam niet bestaat.

Omdat je vaak al snel door de bomen het bos niet meer ziet, zetten wij een aantal dingen voor je op een rijtje om jezelf af te vragen.

Het is goed om daar over na te denken. Dat scheelt namelijk veel gedoe achteraf.

Bijvoorbeeld wanneer je bij de spullen wilt, of ze na afloop van de opslag weer terug wilt hebben. Hieronder zetten we voor je op een rijtje wat de overwegingen en opties zijn. Waar moet je aan denken? Wat is voor jou belangrijk, en welke soort opslag Amsterdam past daarbij? Zo vind je tussen alle aanbieders jouw ideale optie.

Opslag Amsterdam, een vergelijking

Wat heb je nodig van je opslag Amsterdam?

Laten we om te beginnen eens een paar scenario’s onder de loep nemen, waarbij opslagruimte gebruikt wordt. Bij iedere situatie geven we het soort opslag dat daar volgens ons het beste bij past. Daarbij maken we het onderscheid tussen:

  • Self storage. Je huurt een eigen opslag box of garagebox. Je kunt hier (bijna) altijd in, maar moet zelf je spullen ernaartoe brengen.
  • Mobiele opslag. Dit is opslagruimte die naar je toe komt, zodat je zelf niet heen en weer hoeft te rijden. Hierbinne
    n zijn ook weer verschillende opties, die we verderop in dit artikel bespreken.
  • SmartStorage. De eerste bewaar-app voor spullen van Nederland. Een combinatie van het gemak van mobiele opslag, met het overzicht en de toegankelijkheid van self storage. Dit dankzij je persoonlijke account, waar je altijd overzicht hebt van je spullen.

Je gaat als expat in het buitenland werken of begint een lange reis

Hierbij is in ieder geval één ding duidelijk: je zult niet dagelijks bij je spullen hoeven zijn. Je zit immers in het buitenland. Zolang je bank veilig staat, is het goed. Voor jou is het belangrijk dat je zo min mogelijk gedoe hebt van het regelen van je opslagruimte.

Advies: mobiele opslag of SmartStorage.

Als ondernemer heb je wat ruimte nodig voor voorraden of archief

Bijvoorbeeld als je voorraden, stand- en promotiemateriaal of dozen vol archief hebt die je niet in je onderneming kwijt kunt. Vooral als zelfstandige, of kleine zzp-er kunnen dat soort spullen snel in de weg staan.

Advies: self storage bij voorraden, SmartStorage bij archiefopslag.

Je gaat verhuizen of verbouwen

Als je woning al is verkocht, maar je de nieuwe woning nog niet kunt betrekken, zul je toch ergens heen moeten met al je spullen. Of misschien blijf je juist lekker wonen waar je woont, maar moet er dan wel flink worden verbouwt.

Zeker als de verhuizing plotseling komt, kan je het gevoel hebben dat je nergens heen kunt met je spullen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Sara, die haar antikraak woning in Rotterdam uit moest vlak voordat ze op tournee ging.

Omdat je in dit soort gevallen al genoeg aan je hoofd hebt, is het vooral belangrijk dat het wordt geregeld. Geen gedoe, gewoon de spullen uit huis zodat jij weer verder kunt. De kans is ook klein dat je om de week wilt komen kijken of je koelkast nog wel recht staat, toch?

Advies: SmartStorage of mobiele opslag.

Je gaat je appartement via Airbnb verhuren

Als je zelf gaat reizen en in de tussentijd je appartement wilt onderverhuren, is het verstandig je meest dierbare spullen veilig op te slaan. Net als bij de expats of de langdurige reiziger, is vaak bij je spullen kunnen hier niet aan de orde.

Advies: SmartStorage of mobiele opslag.

Tip! Neem eens een kijkje op de site van 60Days, een super tof concept dat jou helpt om zorgeloos op vakantie te gaan en je geld terug te verdienen door je woning te verhuren.

Voor je hobby of verzameling ben je op zoek naar een werkplek

Je zoekt een plek om te klussen, te werken of op een andere manier met je hobby bezig te zijn. Dat is iets waar je dagelijks, of op zijn minst wekelijks bij wilt kunnen. Ook als je er alleen wat spullen wilt neerzetten die je ergens anders gebruikt, zul je hier regelmatig bij willen.

Advies: self storage.

Je gaat scheiden

Verhuizen is hier vaak een gevolg van. Omdat de stress, haast en het gedoe hier misschien nog wel hoger zijn dan bij een “gewone” verhuizing, is het des te belangrijker dat alles met zo min mogelijk gedoe wordt geregeld.

Advies: SmartStorage.

Thuis is er gewoon te weinig ruimte

Het is natuurlijk zonde om je dure Amsterdamse appartement of woning vol te zetten met spullen die je niet regelmatig gebruikt. Die rommelkamer, zolder of berging gebruik je misschien liever voor iets leukers. Een inloopkast, mancave, kinderkamer, thuiskantoor, meditatieruimte… Verzin het maar!

Gelukkig is er nu een manier om een “zolder op afstand” te huren. Daar kun je de spullen kwijt die thuis in de weg staan, zodat je in je eigen huis meer ruimte overhoudt om te leven.

Advies: SmartStorage

Welke aanbieders van opslagruimte zijn er in Amsterdam?

Als je duidelijk hebt welk type opslag het beste bij jouw situatie past, is het zaak om daar de juiste aanbieder bij te vinden. De verschillende opties op een rijtje:

Self storage Amsterdam

Er zijn tal van Amsterdamse self storage aanbieders. Dit zijn de grootste:

Shurgard. De oudste aanbieder van Nederland.

Allsafe. Na Shurgard de tweede grote partij in Nederland, zowel in aantal locaties als in ouderdom.

Bo-Rent. Eén van de grootste verhuurders van zo’n beetje álles, met veel vestigingen waar ook self storage boxen beschikbaar zijn.

OKEBOX. Een relatief nieuwe en kleine speler, die daardoor vaak nog wat meer keuze heeft dan “de grote jongens”.

Mobiele opslag Amsterdam

De twee grootste aanbieders van mobiele opslagboxen in Amsterdam:

Kubox. Een partij die de opslagbox voor je deur plaatst. Deze moet je vervolgens zelf inladen. De opslagbox wordt dan weer opgehaald en in zijn geheel opgeslagen in de loods. Tussentijdse toegang is dan ook niet mogelijk.

Pickupbox. Doet hetzelfde: alle spullen worden in een afgesloten container geplaatst en vervoerd. Tussentijds kun je niet bij de spullen, doordat de containers in een loods worden opgestapeld.

SmartStorage: een combinatie van beiden

Als je vaak bij je spullen moet zijn, dan is self storage de beste optie. Dan raden we je dan ook van harte aan om te kiezen voor Shurgard, Allsafe, Bo-Rent of OKEBOX, die allemaal prima ruimtes in de aanbieding hebben.

Wanneer je niet wekelijks bij je spullen hoeft, is het waarschijnlijk prettiger als de spullen opgehaald en teruggebracht worden. Dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe.

Maar tegelijkertijd wil je wel graag het gevoel dat je spullen in de buurt zijn. Altijd overzicht, zodat je precies weet wat er ook alweer staat opgeslagen. Of dat je iets zonder moeite terug kunt krijgen, als je het echt nodig hebt.

Met de bewaar-app voor spullen heb je je spullen altijd super dichtbij: gewoon in je broekzak! Net als je bestanden in de cloud, heb je met de app altijd overzicht van je spullen.

Opslag Amsterdam: net zo veel variatie als in de huizen

Waar moet je rekening mee houden bij het huren van opslag in Amsterdam?

Een opslagruimte huren klinkt straight forward. Aanbieder in de buurt zoeken, busje huren, spullen ernaartoe brengen, box in, deurtje dicht en klaar. Toch? Ja, in feite wel. Toch is het slimmer om éven de tijd te nemen en je opties te bekijken.

en juist die aanbieder te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie en wensen maakt je het jezelf in de toekomst een stuk gemakkelijker.

Om eerst maar even een belangrijke open deur in te trappen: er zijn natuurlijk verschillende aanbieders die opslagruimte in Amsterdam verhuren.

Natuurlijk zijn er verschillen op het gebied van prijs, de verzekering van je spullen, of de precieze locatie en bereikbaarheid die in je keuze meespelen. Waar wij het vooral over willen hebben, is het verschil in de service rondom het opslaan van je spullen.

Altijd zelf bij je spullen kunnen, of laten halen en terugbrengen?

De meeste verhuurders, zoals marktleider Shurgard, bieden de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de gehuurde storage box te kunnen. Daar betaalt je voor, want om dit voor elkaar te krijgen moet Shurgard natuurlijk ook extra kosten maken. Vraag je dus eens af of het wel nodig is om op elk moment van de dag bij je opgeslagen spullen te kunnen. Heb je een eigen onderneming en wil je voorraden opslaan? Dan is het waarschijnlijk fijn om hier altijd direct toegang toe te hebben.

In de meeste gevallen zal het minder nodig zijn om je opslagruimte dagelijks te bezoeken. Dan wordt die 24/7 toegang dus opeens een abonnement op de sportschool dat nooit wordt gebruikt: wel de kosten, niet de gains.

Met dat in ons achterhoofd, hebben we bij Inbox Storage besloten het anders te doen. Wij halen, bewaren en brengen je spullen. Service en persoonlijke begeleiding bij het volledige opslagproces. Jij kiest online het abonnement dat bij je past en vervolgens komt onze opslagspecialist bij je langs. Samen kijken jullie of de gekozen grootte inderdaad de beste is, zodat je zeker weet dat je niet te groot of te klein huurt.

Onderstaand filmpje zegt net als foto’s meer dan 1000 woorden:

Verpakt en verzekerd in de opslagruimte

Goed, en dan heb je de oplossing gevonden die ideaal is voor jouw situatie. Mooi! En dan? Dan wordt het tijd om de spullen die moeten worden opgeslagen te verpakken. En wederom: een goede planning en aanpak nu schelen in de toekomst veel gedoe. Ook daarbij helpt Inbox met professionele inpaktips. Goed inpakken verzekert natuurlijk ook dat alles weer onbeschadigd die opslagruimte uit komt. De volgende stap is het vervoer van de spullen naar de opslagfacility.

Wanneer je kiest voor selfstorage bij klassieke aanbieders als Shurgard of Allsafe, moet je dit vervoer zelf regelen. Misschien ken je iemand met een busje, anders ben je al snel aangewezen op een oplossing als die goeie ouwe boedelbak.

Als je midden in een verhuizing of verbouwing zit, dan is heen en weer rijden naar je opslagruimte toch wel het laatste waar je op zit te wacten? Daarom komen wij naar jou toe. Besluit je na het persoonlijke gesprek met de opslagspecialist om klant te worden van Inbox, dan stemmen jullie meteen een ophaaldatum en tijd af. Jij pakt de spullen in, daarbij ondersteund door Inbox met tips, tricks en indien nodig aanvullende inpakmaterialen en inpakkers.

In de app houd je een overzicht bij van alles wat je verpakt, zodat je straks digitaal toch 24/7 inzicht hebt in je opgeslagen spullen. Jij hoeft er alleen de bank niet meer voor af te komen! Op de afgesproken datum zet je alles ingepakt en wel klaar in de gang. Inbox haalt op en slaat op. En wil je spullen terug? Via de app vraag je precies terug wat je wilt: van één doos tot de hele inboedel. Spullen selecteren, terugbreng afspraak plannen en Inbox komt je spullen weer bij je terugbrengen.

Wat de ideale opslagruimte in Amsterdam is, hangt af van jouw situatie en wat je van een opslagruimte verlangt. Wil je 24/7 toegang tot de box? Dan zit je goed bij een klassieke aanbieder als Shurgard. Betaal je liever niet voor die onbeperkte toegang, maar huur je in plaats daarvan het volledige opslagproces?  van uw eigen voordeur tot in de opslagruimte, en is 24 uurs toegang minder belangrijk? Neem dan contact met ons op en laat ons je verder helpen.