11x je fiets aan de muur en andere toffe opbergsystemen 

Je fiets aan de muur hangen is een ideale manier om je ijzeren ros veilig op te bergen wanneer je geen schuur hebt. En om aan iedereen te showen hoe sportief je bent natuurlijk.

Misschien heb je zelfs een ontzettend kunstzinnige fiets hebt en kan hij als stand-in van een Dalí of Mondriaan aan je verder spierwitte muur. Past toch ook veel beter bij jou als sportieve metropolitan?

Of je nou in een grote stad als Amsterdam of Rotterdam woont, of juist in een klein dorp: je dure racefiets laat je liever niet buiten staan. Dat is vragen om problemen.

Mocht je rondfietsen op zo’n pronkstuk, dan wil je die natuurlijk ook niet zomaar tegen de muur plakken. Daarom maakten we dit overzicht van de mooiste ophangsystemen voor fietsen.

Met deze rekken en houders voor je fiets blijft je appartement opgeruimd, sportief en stijlvol.

#1 De enige Nederlandse aanbieder in deze lijst: BOTL (Bike On The Ledge)

We trappen af met een eervolle vermelding. Vreemd genoeg de enige Nederlandse aanbieder in dit lijstje. Want we mogen dan een echt fietsland zijn, voor ieder ander fiets ophangsysteem op deze lijst zul je moeten importeren.

De “Bike on the Ledge” van BOTL Amsterdam is minimalistisch en stijlvol. Bovenop heb je nog wat plek voor accessoires. Je fietsboeken van Bert Wagendorp bijvoorbeeld. Of een gouden ananas. Kan ook.

Hieronder zie je de “Dark Oak Varnish”, maar hij is in meer designs te verkrijgen.

Hebben? Bekijk hier de fietsophangsystemen van BOTL.

Fiets ophangbeugel van BOTL Amsterdam

#2 Fiets aan de muur: bike valet

De Bike Valet is deels fiets ophangsysteem en deels aerodynamische vliegtuigkunst. Oké, goed dan, dat is een dure manier om te zeggen dat hij is vormgegeven als de vleugel van een vliegtuig. Maar dat maakt hem niet minder hip natuurlijk. Dubbele sportiviteit aan je muur als je je racemonster hierin klemt.

Fiets aan de muur bike valet

 

#3 Staande fietssteun: michelangelo two bike gravity stand

Over wederhelften gesproken: allemaal leuk en aardig natuurlijk die fietssteunen hierboven, maar als je die fietstochten nu met zijn tweeën maakt? Dan koop je de Michelangelo, die ruimte biedt aan twee fietsen. Hij doet zijn naam eer aan met het ingenieuze ontwerp: gewoon tegen de muur leunen en de zwaartekracht doet de rest. Geen gedoe met in elkaar zetten, meteen good to go wanneer jij en je fietsgenoot thuiskomen. Daarmee kun je hem ook makkelijk verkassen of opvouwen als je ruimte moet vrijmaken omdat er visite langskomt die wat minder sportieve ambities hebben dan jij en je (bike-)partner.

Fietsstandaard Michelangelo

 

#4 Fiets aan de muur: mama, het liefdevolle fiets ophangsysteem

Niemand is zo liefdevol en zorgzaam als mama, dus aan wie kun je je stalen kindje beter toevertrouwen? MAMA bergt je fiets, fietsslot en verlichting op één zwevend, makkelijk toegankelijk punt aan je muur. En wat mama nu opruimt kun je wél makkelijk terugvinden, in tegenstelling tot wanneer ze vroeger de bende op je kamer onder handen nam.
Omdat deze op slot kan is hij overigens ook perfect om je fiets niet in je woning maar in het trappenhuis van je flatgebouw op te hangen. Vraag wel even aan de buren of ze er moeite mee hebben dat je op deze manier de trapopgang wat gezelliger wilt maken.

Mama steunt je (fiets) als geen ander!

#5 Fiets aan de muur: pedal pod

Ook deze muurklem combineert het ophangen van je fiets met extra opslagruimte. Een modern design wordt gecombineerd met plankjes en kleine kastjes voor je sleutels, lichtjes, bidon, plakspullen en wat je maar nog meer nodig hebt bij je fiets. De Pedal Pod is ook zonder fiets super tof aan de muur en zou je eigenlijk in iedere woning; met of zonder fietsende eigenaar kwijt kunnen.

#6 Staande fietssteun: bookbike

We kwamen al eerder met tips voor het opruimen van je boekenkast. Daarnaast zijn boeken een vaak terugkerend item in het hip en efficiënt inrichten van je huis. Ze geven je kamer een bepaalde flair en uitstraling, en passen in veel verschillende ruimte. Daar is de Bookbike een perfect voorbeeld van. Je fiets en je boeken samen in één ruimtebesparend en oogstrelend designobject: dat is het beste van beide werelden. Kun je in één oogopslag laten zien hoe geleerd en sportief je wel niet bent. Daarbij zijn de planken ook perfect te gebruiken om je helm, schoenen en fietscomputer in te leggen. Ervan uitgaande dat je fiets het zicht-waard is zullen de accessoires ongetwijfeld ook oogstrelend zijn.

Enne, als je helemaal warmt loopt voor boek gerelateerde interieur items, check dan ook eens onze ruimtebesparende cadeau tips.

#7 Fiets aan de muur: wall mount

De makers van de Wall Mount stellen zichzelf op hun website ten doel een fiets ophangsysteem te verkopen dat de muur ook opleukt als de fiets aan het buitenspelen is. Als je in je eentje woont betekent het ontbreken van die fiets natuurlijk dat je zelf niet thuis bent om van de lege Wall Mount te genieten, en als je samenwoont en je fiets toch aan de muur mag prijken heb je waarschijnlijk een wederhelft die alles al mooi vindt zolang het maar van jou is. Maar, die doelstelling leidde wel tot dit fraaie ontwerp, dat er ook zeker niet verkeerd uitziet met de fiets erin. Daarbij scoort deze Wall Mount ook hoog op de “sustainability ladder” want hij is gemaakte van afvalhout. Overigens weet je zeker dat je met deze Wall Mount altijd 100% origineel bent; alle Wall Mounts worden namelijk op maat voor jou gemaakt.

Wallmount fiets ophangsysteem

#8 Fiets aan de muur: wooden bike hook. De minimalistische fiets hanger

Less is more, overdaad schaadt en eenvoud is schoonheid: al deze clichés zijn van toepassing op de Wooden Bike Hook. Dit is waarschijnlijk de meest minimalistische van onze opsomming. Daarnaast is hij ook het meest geschikt voor fietsfanaten die daarnaast een voorliefde hebben voor Oosterse vechtsporten, met het nunchuck design. Nadeel van dit design is dat de bike hooks zonder bike al snel een beetje ‘verloren’ ogen aan een prachtig witte wand.

Lekker minimalistisch je fiets ophangen

#9 Staande fietssteun: branchline

Dat overdaad daarentegen ook erg mooi kan zijn, bewijst Quarterre met de Branchline. Deze standaard komt niet los van de grond, maar fungeert als een soort kapstok voor je fiets, helm, windjack en andere wielerkleding. Gemaakt van bamboo en met verstelbare armen biedt hij voor ieder wat wils.

#10 Fiets aan de muur: bedford ave

Dit fiets ophangsysteem is custom-made, zodat de klem precies de buizen van je frame volgt. Gemaakt van triplex en vineer maakt hem chique en eigentijds. Een tijdloze fietsklem die jouw fiets het centrum van de aandacht laat zijn, maar hem tegelijkertijd een waardige ‘ parkeerplek’  geeft. De Bedford Ave Bike Rack is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren zodat je hem naadloos in het design van je woning op kunt laten gaan.

Maak van je fiets een kunstwerkje

Al deze opties zijn praktisch en prachtig. Ze helpen allemaal bij het opruimen van je huis, en zorgen soms zelfs voor een stukje extra opbergruimte. Eigenlijk raden we ze dus allemaal aan. Maar we lieten er al een beetje doorheen schemeren: het hangt vooral van je eigen situatie en voorkeuren af. En dat maakt nu juist een sterk design. Daarom hopen we dat jij tussen deze elf tips de voor jou ideale manier hebt gevonden om je fiets op te bergen!

Nog meer gadgets voor in huis? Check dan ook eens de nieuwste woning gadgets van 2018